Svet RTS igara ne bi bio isti da se pre par decenija na tržištu nije vodila ljuta bitka između nekoliko velikih franšiza kao što su Command & Conquer, Red Alert, Total Anihilation, Warcraft i StarCraft. Dok je Blizzard uspeo da zadrži dosta fanova oko svojih RTS igara, davno nestali studio Westwood i njihov šef Electronic Arts nisu posvetili puno pažnje svojim starim igrama. Ali tome izgleda dolazi kraj.

Electronic Arts je upravo objavio vest o novom remaster projektu koji cilja da vrati nazad u opticaj dve veoma bitne RTS igre, prvi Command & Conquer, Red Alert i tri bitne ekspanzije (Covert Ops, Counterstrike i Aftermath)! Rad na ovom portu će biti urađen u studiju Petroglyph Games koji u svom sastavu ima mnoge developere iz legendarnog Westwood studija koji je napravio originale. Takođe, za potrebe ovog projekta, toj ekipi se pridružio i popularni kompozitor Frank Klepacki koji je bio odgovoran za odličnu C&C i Red Alert muziku.

Iako se ne zna kada će ovaj projekat stići u prodaju (rad na njemu tek treba da pošteno počne), Electronic Arts je stavio do znanja PC igračima koji su ovih dana alergični na mnoge poteze ovog giganta, da ovaj remaster NEĆE u sebi imati mikrotransakcije.

Redakcija EmuGlx-a će blisko pratiti ovaj projekat i obavestiti vas o svim novinama.