Ubisoft Motion Pictures, odeljenje Ubisofta za film i televiziju je objavilo da će dobitnik nagrade Oskar Stephen Gaghan pisati scenario i režirati film baziran na popularnoj igri “The Divison“.

Gaghan je dobitnik Oskara za scenario za film “Traffic” i nominovan je za Oskara za svoj rad na filmu “Syriana”. Pored scenarija on je i režirao oba filma. Njegov zadnji projekat kao reditelja je film “Gold” koji bi trebalo da počne sa projekcijom 27.01 ove godine. Na projektu koji je baziran na jednoj od najbrže prodavanih igara takođe učestvuju i Jessica Chastain i Jake Gyllenhall koji su takođe nosioci nominacije za Oskara.

“Veoma smo uzbuđeni što ćemo predstaviti Stephen-ovu jedinstvenu viziju igre filmskoj publici širom sveta” – izjavio je Gerard Guillemot, glavni direktor u kompaniji Ubisoft Motion Pictures.
“Ne možemo dočekati rezultat spoja Stephen-ove neverovatne strasti i talenta i jedinstvenog sveta Divison-a” – izjavio je Matt Phelps, podpredsednik i direktor razvoja u Ubisoft Motion Pictures.

“Radujem se saradnji sa Ubisoft Motion Pictures i sa timom iz Massive Entertainment-a na projektu donošenja Divison-a na veliko platno. U pitanju je sjajna ekipa, veoma kreativna i voljna da se nosi sa rizicima” – rekao je Stephen Gaghan. “Igra je ostvarila ogroman uspeh i to najvećim delom zbog okruženja u kome se odvija i Menhtetna u sred apokalipse. Vrlo je atmosferična, neobična a nekako poznata i ispunjena mnoštvom sadržaja. Veoma je dobro što smo uspeli da postignemo dogovor tako rano sa Jessicom Chastain i Jake Gyllenhall-om. Smatramo da ova priča koju je stvorio Ubisoft zbog tematike nikad nije više bila u žiži javnosti nego sada”.

Ubisoft Motion Pictures ovaj projekat razvija zajedno sa produkcijskom kućom Nine Stories koja je u vlasništvu Jake Gyllenhall-a i Freckle Films koja je u vlasništvu Jessice Chastain.