Na samom kraju svoje E3 2019 prezentacije, šef Xbox divizije Phill Spencer je javnosti predstavio prve detelja o novoj konzoli sa kojom ciljaju da ne samo status najjače konzole na tržištu, već i novu osnovu na kojoj će se bazirati kućni i cloud gaming. Konzola sa trenutnim imenom Project Scarlett nije bila direktno i detaljno predstavljena, već smo samo dobili uopštene informacije o arhitektualnim osobinama i ciljevima Xbox tima.

Na prvi pogled, novi Xbox se neće puno razlikovati od ranije (slično tanko) predstavljene PlayStation 5 konzole. Obe će u sebi imati Zen 2 procesore, Radeon Navi grafičke čipove, brze SSD drajvove, i podršku za RayTracing. Tačne specifikacije uošte nisu bile date. Jedini odokativni prikaz napretka Project Scarlett hardvera je bio dat od strane developera koji je rekao da će konzola biti “četiri puta jača” od Xbox One X konzole, mada nije poznato da li je mislio na neki specifični deo hardera ili na konzolu u celini. Zbog ovako malog broja podataka koji su nam dali i Sony i Microsoft, nije moguće proceniti koja konzola će biti jača, mada jasno je da će opet biti veoma slične što će zadovoljiti sve developere zabavnog softvera širom sveta.

Na samom kraju veoma kratke prezentacije o svojoj nextgen konzoli, Phil je potvrdio da će nova Halo Infinite igra biti launch naslov ove konzole, ali da će igra takođe stići i na PC i vremešni Xbox One.

Video snimak predstavljanja Project Scarlett-a i Halo Infinite igre možete pogledati ovde: