Legendarni kreator i režiser Hideo Kojima je odavno najavio da će proširiti svoja krila posle odlaska iz Konamija gde je proveo par decenija svog života praveći samo Metal Gear Solid naslove.

Posle oformljavanja svog novog tima Kojima Productions u Tokiju, on je dobio veliku podršku PlayStation-a prilikom razvoja veoma zanimljive i unikatne igre Death Stranding, ali po svemu sudeći, Sony ga nije obavezao da nastavi da radi samo sa njima. Posle Death Stranding-a, Kojima je komentarisao da je spreman da radi na novim projektima (uključujući i rad na više igara odjednom), i žalio je što mu je propala šansa za rad na jednoj igri. Sada znamo da je taj projekat bila Cloud igra za Stadiju, gde bi Kojima iskoristio nove gameplay elemente koje bi omogućilo Cloud igranje da nas zabavi. Ali pošto je Google eliminisao svoje interne Stadia timove i većinu ugovora za finansiranje razvoja igara, Kojima je izgleda bio primoran da se okrene i drugim izdavačima softvera.

Najnovija glasina o povezanosti Hidea Kojime i Xbox-a dolazi od gaming sajta GamesBeat, koji tvrde da su od svojih izvora čuli da je počeo rad na potpisivanju ugovora za pravljenje nove igre Kojima Productions-a. Još uvek nije poznato da li će taj ugovor zaista biti finalizovan, o kojoj igri se radi, da li će biti Xbox eksluziva, i da li će KojiPro raditi i na dodatnim igrama u narednom periodu.

Xbox ima i dodatni razlog da po svaku cenu ugrabi saradnju sa Kojima Productions-om, pa makar i za jednu igru, jer to bi na najbolji način pokazalo japanskim developerima, izdavačima i igračima da je Xbox voljan da proširi svoj uticaj na Japan.