Electronic Entertainment Expo, najveći svetski sajam video igara je prošle godine bio potpuno otkazan zbog uticaja pandemije, će ipak biti održan ovog juna.

Organizacija Entertainment Software Association (ESA) koja organizuje ovaj show je tokom zadnjih par godina prošla kroz turbulentni period gde je par velikih izdavača napustio E3 sajam i napravilo nezavisne prezentacije tik pre (Sony, Microsoft i EA) i veliki gubitak obraza kada je spisak svih profesionalnih posetilaca sajma procureo na net sa svim njihovim privatnim podatcima. Ali i pored ovih problema, ovogodišnji šou će probati evoluira svoju formu prezentacije i postane osnova za buduće E3 sajme.

E3 2021 će biti održan od 12. do 15. juna, sa prvim danom ostavljenim za velike prezentacije izdavača igara i tri dana posvećena prezentacijama igara i raznim intervjuima koji će biti emitovani u gustom rasporedu. Sve prezentacije će naravno biti potpuno besplatne i moći će da se gledaju preko svih popularnih video streaming platformi.

Podrška izdavača igara je polovična.

Svoje prisustvo su potvrdili Nintendo, Xbox (sa Bethesdom), Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Intactive, Warner Bros. Games, and Koch Media, ali izostaće značajna grupa izdavača kao što su PlayStation, SquareEnix, SEGA i Bandai Namco koji će najverovatnije napraviti svoje nezavisne prezentacije tokom leta ili će se pojaviti kao gosti sa svojim igrama kod proizvođača konzola.

Iako ovogodišnji E3 neće imati atmosferu koju daje fizičko prisustvo na sajmu gde se prezentacije održavaju uživo ispred publike, makar nećemo biti uskraćeni za tih par magičnih dana za koje znamo da će biti prepune vestima o novim video igrama.