Nakon što je posle rekordnog Kickstartera Shenmue kao serijal vraćen u život sa predugo čekanim Shenmue III nastavkom (EmuGlx review 9/10) koji je oduševio većinu starih fanova, ali i potpuno zbunio današnje gamere koji nisu upućeni u to šta je Yu Suzukijev serijal značio za gaming, budućnost ove franšize je i dalje pod velikim znakom pitanja.

I dok čekamo potvrdu za Shenmue IV, imamo dobre vesti za sve fanove – Shenmue se vraća kao anime serija! Crunchyroll (deo WarnerMedia) i Adult Swim će se udružiti u ovom projektu da predstave Shenmue kao originalnu anime seriju od 13 epizoda zasnovanih na kultnoj SEGA franšizi. Ova serija dolazi na Crunchyroll streaming servis izvan Japana i Kine, a u Americi će se emitovati na Adult Swim Toonami kanalu. Nije poznato za sada na kojim još streaming servisima će serija biti dostupna i kada, ali gospodin Sakurai Chikara (One Punch Man, Naruto) će biti u ulozi režisera, sa autorom Shenmue franšize Yu Suzukijem kao izvršnim producentom.

“Svet Shenmue-a je fascinirajuće unikatan, i veoma smo uzbuđeni što ćemo sarađivati sa Yu Suzukijem da oživimo njegivu epsku priču kao anime – i da napravimo jedan kick-ass martial arts epic!” izjavio je Jason DeMarco, svp/kreativni direktor Adult Swima.

Za sada nema trejlera, datuma, niti potvrde koji deo Shenmue priče će obrađivati ovaj anime u svojoj prvoj sezoni, ali ako je suditi po objavljenom posteru (ispod) verovatno priča kreće od samog početka ponovo.


Više o Shenmue igrama možete saznati u EmuGlx originalnim recenzijama za Dreamcast nastavke Shenmue i Shenmue II, HD remaster kompilaciju Shenmue I & II HD, kao i prošlogodišnji Shenmue III za PC, PS4 i Xbox One.