Ovogodišnja dodela nagrada za najbolje video igre The Game Awards je nastavila tok od prethodne ceremonije, uspevši da na još bolji način miksuje dodele nagrada, muzičke preformanse, i ono što ljubitelji video igara najviše vole – svetske premijere novih trejlera i najava novih igara. Među nagradama koje su podeljenje na bini moramo izdvojiti nagradu za životno delo koje su dobili osnivači studija Westwood, Rocket League koji je osvojio nagradu za najbolju indie i najbolju sportsku igru, kao i Her Story koji je pokupio pehare za najbolju naraciju i performans glumice Vive Seifort.

Pored dobre produkcije, emotivnih govora pobednika i trejlera novih igara, igrači svake godine takođe verno prate ovakve ceremonije u nadi da će se na njoj desiti makar neka kontraverza o kojoj bi mogli naširoko raspravljati sa svojim online prijateljima. Ove godine kontraverza je bila vezana za Konami koji je zvog svojih biznis odluka ove godine već dobio dosta kritika. Sinoć su izazvali dodatni talas besa jer su zabranili legendarnom Hideo Kojimi da dodje na dodelu nagrada i pokupi nagradu za najbolju akcionu igru koju je osvojio MGSV. Nagradu je umesto njega pokupio glas Venom Snake-a Kiefer Southerland, a publika u hali se smirila tek posle odličnog muzičkog preformansa manekenke Stefanie Joosten koja je otpevala muzičku temu njenog lika Quiet.

Witcher 3 TGA2015

Tri najveće nagrade je pokupio Witcher 3: The Wild Hunt, i to za najbolju RPG igru, najbolji studio (CD Projek Red) kao i za igru godine (uspevši da pobedi protivnike kao što su Fallout 4, Bloodborne, Metal Gear Solid V i Super Mario Maker).

Tokom dana ćete u odvojenom artiklu pogledati sve zanimljivije trejlere koji su imali svoju premijeru na ovoj cermoniji (uključujući i ogromnu “megaton” najavu da se Double Fine sprema da napravi nastavak legendarnog Psychonauts-a), a ako vas interesuju svi pobednici koji su osvojili nagrade, evo punog spiska: