Resident Evil 3 Remake je sada dostupan širom sveta. Kao poslednje izdanje u franšizi sa 95 miliona prodatih primeraka, Resident Evil 3 donosi kraj Raccoon City sage iz ugla jedne od najpoznatijih video game heroina Jill Valentine. U pitanju je potpuni remake poslednje igre u serijalu sa originalnog PlayStationa. Raccoon City i njegova populacija u haosu oživljeni su u visokoj razoluciji sa sjajnom grafikom i modernizovanim izvođenjem zahvaljujući RE Endžinu koji je do sada korišćen u ekstra kvalitetnim i nagrađivanim naslovima kao što su Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 7 Biohazard i Devil May Cry 5.

Resident Evil 3 takođe sadrži i 4 versus 1 asimetrični online multiplayer Resident Evil Resistance, i dostupan je od 10. aprila na PlayStation 4, Xbox One sistemima kao i digital-only izdanje na Steam serivisu na PC-u.

Narativ Resident Evila 3 se nastavlja na događaje prošlogodišnjeg Resident Evil 2 Remake-a stavljajući igrače u ulogu člana S.T.A.R.S. jedinice Jill Valentine. Resident Evil 3 prati njen pokušaj bekstva iz grada u haosu prepunog zombija i ostalih užasnih bića. Njeno bekstvo sprečava brutalno ali i inteligentno bice – biološko oružje zvano Nemesis – jedan do najčuvenijih antigonista u serijalu. Jill u njenoj priči pomaže neočekivani saveznik Carlos Oliveira, član Umbrella Biohazard Countermeasure Service (U.B.C.S.) koji je na misiji da evakuiše civile.

Resident Evil 3 i Resident Evil Resistance će imati cross-over sa dodatkom Jill Valentine kao igrivog lika u multiplayer igri, sa besplatnim updateom koji stiže 17. Aprila.


Na EmuGlx YouTube kanalu pogledajte Nickove utiske iz demoa, a našu recenziju čitaćete uskoro na EmuGlx sajtu.