Ubisoft je pre neki dan javio svojim deoničarima da su veoma razočarani performansom nedavno objavljene igre Ghost Recon Breakpoint, kao i martovskog socijalnog looter-shootera The Division 2. Kao jedan od razloga zašto su obe igre razočarale i kritičare i publiku su naveli da su svesni da ne smeju više da prebrzo izdaju velike “live” igre koje od igrača traže da u njih ulože jako puno vremena, kao i da svaki takav projekat mora biti napravljen da odmah u startu oduševi sve koji ih isprobaju.

Takođe, Ubisoft je odmah potvrdio i da odmah odlažu sve svoje bliske naslove da bi još više poradili na njihovom razvoju i poboljšali im kvalitet, čak i one koji su trebali izaći u prodaju za svega par meseci.

U pitanju su naslovi Watch Dogs Legion, coop shooter igru Rainbow Six Quarantine i misteriozi projekat Gods and Monsters van ove finansijske godine i u nedefinisani period posle 1. aprila 2020. godine.

Ovakav kombo udarac loših vesti je odmah oborio vrednost cele Ubisoft korporacije na berzi, smanjivši im cenu deonica više od 30 posto u jednom danu.