Posle nedavnih glasina da će se Electronic Arts posle 8 godina vratiti nazad na popularnu digitalnu PC platformu za prodaju video igara Steam, dobili smo i oficijelnu potvrdu!

Dogovor između ova dva giganta se oslanja na tri centralne tačke:

  • Mnoge hit igre Electronic Arts-a će stići na Steam i tamo će se moći direktno kupiti i igrati. Prva od njih će biti Star Wars Jedi: Fallen Order koji stiže u prodaju već za oko dve nedelje, a već posle nove godine će na Steam stići i mnogi drugi EA naslovi kao što su F2P battle royale shooter Apex Legends, FIFA 20, and Battlefield V i druge.
  • Steam će u potpunosti podržati EA Access, premium servis koji svojim pretplatnicima otključava pristup starim i novim EA igrama, kao i mogućnost ranog otključavanja najnovijih naslova koji još nisu stigli u otvorenu prodaju.
  • Sve multiplayer igre na Steamu i Origin-u će u potpunosti podržavati cross-platform matchmaking, omogućiti igračima sa obe platforme da se zajedno igraju u svojim omiljenim igrama.

Kao dokaz da je ova saradnja već sada realizovana, Electronic Arts je odmah na Steam-u postavio stranicu na kojoj se može kupiti njihova ovogodišnja udarna igra Star Wars Jedi: Fallen Order.

Što se budućeg poslovanja Electronic Arts-a tiče, u razgovorima sa svojim deoničarima su potvrdili da će im “centralni FPS” projekat za 2020. godinu biti Apex Legends koji će dobiti veliku podršku izdavača, mobilni port, nove platforme (Switch ili Stadia?), ekspanziju u Kinu kao i nove eSports turnire. Nova velika Battlefield igra neće izaći tokom 2020. godine, već je ostavljena za kraj 2021. godine.