E3 sezona se bliži, i izdavači već počinju da u javnost izbacuju vesti za koje misle da će najbolje proći pre početka najveće gaming konvencije na svetu. Prva zaista velika vest ove pre-E3 sezone je najava nove igre iz Bethesde, a to je ni manje ni više nego nastavak iD Software-ovog openworld shootera Rage.

Za razliku od keca kojeg je pokretao tada revolucionarni engine id Tech 6 (sa sve megatexture tehnologijom), Rage 2 se pravi u zamrznutom studiju Avalanche Studios-a iz Švedske koji je pre 3 godine u prodaju izbacio solidno (ali ne i ne spektakularno) openworld ostvarenje Mad Max. Razlike u odonosu na keca su odmah veoma očigledne  – akcija je podignuta na novi nivo, oružja i specijalne mogućnosti na ekran bacaju milione boja, a celo iskustvo se pokreće nanovijim engine-om na kojem Avalanche Software radi već godinama.

Što se priče igre tiče, za sada znamo da će igrač voditi poslednjeg preživelog “čuvara” (wardena) koji je jedini borac u postapokaliptičnom svetu koji ima mogućnost da upravlja sa naprednom “Nanotrite” tehnologijom koja mu omogućava da postsane jači, ubojitiji i povrati deo svog zdravlja u sred bitaka.

Više detalja o samoj igri (na primer da li je bazirana na loot gameplay-u, ili je više posvećenja istraživanju/craftingu kao u Mad Max/Far Cry igrama) ćemo saznati za manje od mesec dana E3 2018 konvenciji gde će Bethesda održati svoj medijski event.

Rage 2 bi trebao stići u prodaju na proleće sledeće godine na PC, PS4 i Xbox One sistemima.