Posle završetka rada na odličnoj granajućoj avanturi Detroit: Become Human, francuski studio Quantic Dream je završio svoj dugogodišnji ugovor sa konzolnim gigantom PlayStation i počeo da radi na novom naslovu koji bi trebao biti izdat kao multiplatform igra.

Iako više od dve godine nismo čuli na kojoj novoj igri rade (ali smo nažalost redovno čitali u vestima kako se tim i njegovi osnivači vuku po sudovima zbog optužbi za loše uslove rada, gde su neke tužbe pobedili a negde izgubili), upravo su se na internetu pojavile glasine na čemu su radili svo ovo vreme.

Gaming sajt Dualshockers je javio da su od svojih proverenih izvora čuli da Quantic Dream već više od godinu i po rada radi na novoj Star Wars igri! Nije poznato da li u taj period spada i potencijalno dugačka preprodukcija i razvijanje koncepata za finalni naslov, ali u svakom slučaju javljaju da je puna produkcija krenula.

Quantic Dream je osnovan 1997. godine i do sada je izbacio nekoliko avanturističkih igara u kojima su vijali sve moguće načine da in-game karaktere predstave kao emotivne i uverljive likove. Svoju karijeru su započeli sa openworld-ish avanturom The Nomad Soul, ali su se posle toga našli zapažen uspeh sa granajućom avanturom Fahrenheit koja im je otvorila vrata da sa Sonijem potpišu ugovor o izdavanju tri avanture za PlayStation konzole Heavy Rain (2010), Beyond: Two Souls (2013), Detroit: Become Human (2018), kada im je tim narastao na skoro 200 zaposlenih.

Star Wars igre su u poslednjih deceniji bile ekskluzivno dostupne samo Electronic Arts-u, ali je Disney nedavno otvorio vrata i drugim developerima i izdavačima da naprave svoje visokobudžetne igre smeštene u ovom popularnom univerzumu.