Sada kada se bliži proleće, došlo je vreme da se svedu računi i pogleda koje igre su od svih svetskih medija i gaming sajtova ugrabile nagrade za najbolju igru prošle godine, i koja igra se odvojila od svih, postavši nosilac titule nepriskonovene igre godine!

U prethodnih par godina, ovu titulu su nosile igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild (189. prvih nagrada u 2017. godini),  Uncharted 4: A Thief’s End (165. prvih nagrada u 2016. godini) i The Witcher 3: Wild Hunt (257 prvih nagrada u 2015. godini).

Tokom 2018. godine, dve igre su se borile za prevlast. Dugo čekani Red Dead Redemption 2 je od svetkih medija i gaming sajtova ugrabio čak 131. nagradu za igru godine (96 od kritičara i 35 u javnim glasanjima), ali to nije bilo ni blizu PS4 ekskluzive God of War koja je sa svojih 191. nagrada za igru godine (122 od kritičara i 69 u javnim glasanjima) postala ultimativni pobednik!

Posle ova dva giganta, još par igara je uspelo da osvoji poneku nagradu za igru godine, uključujući Marvel’s Spider-Man (16), Celeste (7), Return of Obra Dinn (5), Fortnite Battle Royale (4), Monster Hunter: World (4), Super Smash Bros. Ultimate (4), Tetris Effect (4) i druge. Takođe vredno je spomena da je redakcija EmuGlx-a takođe dosta pohvalila God of War u našim top listama za prošlu godinu.