Upravo smo dobili prvi pogled na unutrašnje komponente PlayStation 5 konzole!

Fizički veća od bilo koje ranije PlayStation konzole, PS5 je sa svojim hardverom ciljao da ostvari tri cilja – da unapredi razvoj video igara sa mnogo jačim centralnim čipom kojeg napajaju Zen 2 CPU i RDNA2 GPU od AMD-a, da developerima i igračima da pristup veoma brzom SSD hard disku koji ima potencijal da transformiše sledeću generaciju video igara, i da konzolu učini drastično tišom i hladnijom od svojih prethodnika.

Dok smo o prva dva cilja već bili detaljisani ranije, sada samo najzad saznali kako će se veliki PlayStation 5 hladiti tokom dugih gaming sessija. Hlađenje napaja veliki 120mm duplo-širok blower ventilator koji šalje vazduh preko ogromnoh hladnjaka, a koji je ni manje ni više naslonjen na topli APU čip uz pomoć tankog sloja tečnog metala (najboljeg materijala za prenos toplote, ali skoro nikad ne korišćenog u masovno pravljenim uređajima).

Sudeći po ovom pogledu, PS5 će biti veoma tiha konzola koja će takođe moći veoma lako da se otvori i rastavi bilo da korisnik hoće da produva prašinu, zameni ventilator ili čak otvori konzolu skroz do zadnjeg šrafa.