Tri meseca posle prve najave da PlayStation sprema da omogući podršku za kačenje impresivnog PlayStation VR2 headseta na PC hardver, danas je došla i potvrda o tačnom načinu, ceni i datumu kada će to biti moguće!

PC igrači će moći da nakače ovaj headset uz pomoć malog adaptera preko USB i DisplayPort 1.4 kablova, a PC će takođe morati da ima Bluetooth 4.0 hardver za bežičnu komunikaciju sa dva ručna Sense kontrolera.

Sony zahteva download PlayStation VR aplikacije kao i korišćenje SteamVR servisa koji je Valve napravio da bude kompaktibilan sa svim modernim VR kacigama. Posle ovakve lake instalacije i pripreme softvera, igrači će odmah biti slobodni da kupe i skinu hiljade VR igrara sa digitalne distribucione PC platforme Steam, uključujući i mega-popularnu igru Half-Life: Alyx koja na žalost ipak nije dobila oficijelni PS5 port.

Važno je napomenudi da tok će hardverske opcije za rumble vibracije u ručnim kontrolerima, detekcija položaja prstiju i providna kamera za gledanje okruženja igrača biti dostupni, neke opcije neće biti podržane na PC-u (HDR prikaz slike, eyetracking, otpor pri pritisku trigger-a i napredne vibracije u kacigi i kontrolerima). Pun spisak PSVR2 opcija dostupnih za PC igrače se mogu pročitati ovde.

PlayStation VR2 adapter za PC će stići u prodaju 7. avgusta po ceni od 60€.