Skoro tačno godinu dana od premijere PlayStation VR2 sistema, vlasnici ovog veoma naprednog dodatka za PlayStation 5 su dobili iznenađujuće vesti. PlayStation je u blog postu koji najavljuje nekolko novih VR naslova spomenuo da će uskoro omogućiti PSVR2 igračima da zaigraju VR igre sa PC-a!

Za sada nije poznato na koji način će ova dva sistema biti povezana – da li će biti ponuđen direktan način povezivanja headseta na USB-C port na PC-u, ili će možda ovaj PS5 VR sistem jednostavno dobiti opciju da streamuje igre koje se renderuju na PC-u koji je dostupan preko kućne Ethernet mreže. Svi vlasnici prenosnih Quest 2 i Quest 3 headsetova već godinama se bežično povezuju na PC radi igranja mnogobrojnih SteamVR igara, dobijajući unutar headseta video stream koji je veoma zadovoljavajućeg kvaliteta. Takođe, iako je PC VR platforma dobila širok spektar VR kaciga u zadnjoj deceniji, nijedna od njih (osim preskupih profesionalnih modela) nije imala OLED ekrane i eyetracking tehnologiju kao što to ima PlayStation VR2.

U svojoj prvoj godini PlayStation VR2 platforma je dobila oko 200 video igara (među kojima se nalaze i mnoge velike ekskluzive kao što su Gran Turismo 7, Resident Evil 4 VR mod i Horizon: Call of the Mountain), sa oko njih 50 najavljenih za izlazak u narednom periodu. Ako se ovaj spisak proširi sa svim PC VR naslovima, PSVR2 će postati VR platforma sa zaista impresivnim katalogom dostupnih igara (uključujući VR megahit Half-Life: Alyx).

PlayStation je potvrdio da i dalje rade na ovoj funkcionalnosti i da će ona biti puštena u rad pre kraja ove godine.