Ovih dana je PlayStation potvrdio da je njihov eksperiment sa izdavanjem svojih popularnih konzolnih naslova na PC platformi postao neverovatno uspešan, i da će u narednom periodu pokušati da ostvare dramatičan protok novca koji daleko nadmašuje uspeh koji su ostvarile PC verzije igara Horizon Zero Dawn, Days Gone i God of War.

Iako su mnogi fanovi mislili da će posle Uncharted kolekcije koja stiže na PC za svega par dana sledeći na redu biti PS5 igre Returnal i Sackboy: A Big Adventure (čiji podatci su se već pojavili na serverima digitalne radnje Steam!), PlayStation nas je tokom poslednjeg State of Play-a oduševio vešću da ćemo za svega dva meseca moći odigrati legendarnu superherojsku igru Marvel’s Spider-Man koja je ostvarila neverovatni uspeh na PlayStation platformi posle svoje premijere 2018. godine. Danas, skoro četiri godine kasnije, ova igra i njena nedavna ekspanzija Miles Morales su uspeli da se prodaju u neverovatnih 33 miliona kopija, postavši jedne od najpopularnijih gaming franšiza u istoriji PlayStation-a.

 

Marvel’s Spider-Man Remastered stiže na PC već 12. avgusta, Miles Morales će ciljati da stigne tokom jeseni, a Insomniac Games je već potvrdio da za 2023. godinu spremaju punokrvni nastavak samo za PlayStation 5 igrače.