Pre tri godine, legendarna PlayStation akciona franšiza God of War je doživela svoj neverovatni preporod, transformišući se iz ultra-nasilnih igara koji su svaki put pokušavali da nadmaše svoje prethodnike sa sve luđim akcionim sekvencama, u veoma odraslu ljudsku dramu koja je dala dublji smisao Kratosu, opravdala njegovo nasilje, i dala mu jasan cilj zašto bi on hteo da se promeni u boljeg čoveka.

Osvojivši više od 190 nagrada za najbolju igru godine (i velike pohvale od strane EmuGlx redakcije), kao i najveći pehar na The Game Awards 2018 ceremoniji, novi God of War je uspeo da postane jedna od najbolje prodavanijih igara na PlayStation 4 konzoli, kao i osnova za totalno nove avanture Kratosa i njegovog neiskusnog ali dopadljivog sina Atreusa. Dok nestrpljivo čekamo nastavak koji bi trebao da se pojavi na PS4 i PS5 konzolama već tokom sledeće godine, vođstvo PlayStation-a i developeri iz tima Santa Monica Studios su odlučili da počaste PC igrače sa još jednim ambicioznim PC portom.

God of War će stići na PC platformu (Steam i Epic Games Store) već 14. januara, i sa sobom će doneti klasičan set opcija na koje su PC igrači navikli – podrška za veće rezolucije i neograničeni framerate, potpuna konfiguracija kontrola, poboljšani efekti, podrška za ultrawide monitore, a tu je i bonus poklon – puna podrška Nvidia anti-aliasing sistema DLSS koja radi samo na RTX grafičkim karticama.

Ovo će biti treća velika PlayStation igra koja će stići na PC platformu (posle Days Gone i Horizon Zero Dawn), a odmah posle nje je najavljena i Uncharted 4 kolekcija. Vođstvo Sonija je nedavno više puta potvrdilo da će PC biti nova destinacija za širok spektar popularnih Playstation naslova, ali igrači moraju biti svesni da će ovakve portove dobiti samo igre koje su već ispunile svoj potencijal prodaje na konzolama.