PlayStation je upravo objavio javnosti vest da je njihova popularna PlayStation 5 konzola uspela da se do sredine jula proda u 10 miliona kopija, već i da je to uspela da uradi u rekordnom roku!

Prethodni rekorder je naravno bio PlayStation 4 koji je taj uspeh ostvario sa mesec dana duže vremena u prodaji.

PlayStation 5 je lansiran prošlog novembra po cenama od $500€ za punu verziju konzole i $400€ za digitalnu verziju bez čitača diskova. Na svojoj premijeri je odmah dobila nekoliko dobro dočekanih nextgen igara (Demon’s Souls, Sackboy: A Big Adventure, Spider-Man Miles Morales) a u prethonim mesecima je na ovoj platformi izašlo još par veoma primamljivih ekskluzivnih naslova kao što su Returnal i Ratchet & Clank: Rift Apart. Uz veliku pomoć velikih izdavača, nezavisnih indie timova i par internih blockbuster naslova kao što su Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Final Fantasy XVI i God of War Ragnarok, PlayStation 5 cilja da već sledeće godine godine dokopa čak i rekorda za najbrže prodanih 30 miliona konzola.

Sudeći po izjavama analitičara, Xbox Series X/S konzole se prodaju brže nego što je to Xbox One uspeo na početku prošle generacije, i do kraja jula je Xbox sada uspeo da proda oko 6,5 miliona nextgen konzola.

PlayStation 5 konzola se zbog veoma velike potražnje i dalje veoma teško nalazi u prodaji, ali postoje naznake da će ova konzola uskoro moći čak i u domaćim radnjama da se nađe u slobodnoj prodaji.