Capcom je ove godine baš u formi. Posle premijere odlične igre Monster Hunter World koja im je oborila sve rekorde prodaje (malo posle premijere PC verzije su dostigli 10 miliona prodatih kopija), Capcom je obradovao milione igrača širom sveta sa prvim predstavljanjem novih projekata Devil May Cry 5 (zakazan za mart sledeće godine) i rimejka igre Resident Evil 2 (zakazan za januar sledeće godine). A sada je stiglo i novo iznenađenje!

Onimusha: Warlords, igra koja je pokrenula Onimuša franšizu koja je trajala u periodu od 2001. do 2006. će već početkom sledeće godine dobiti blagi remaster. Naime, nova verzija igre će imati poboljšane modele, bolje pozadine, prerađenu muziku i par otključanih gameplay sistema koji su u originalu tražili da prvo pređete igru. Iako je u pitanju samo “blagi” updejt (malo više od onoga što je nedavno izdat port Shenmue igara dobio) gde je originalni gameplay totalno sačuvan, nadamo da će ovo reizdanje naći svoju publiku i da će to otvoriti vrata Capcomu da u prodaju vrati svoje mnogobrojne klasične PS2 igre.

Onimusha: Warlords stiže na PC, PS4, Xbox One i Switch već 15. januara 2019. godine po ceni od 20 dolara/evra. Dok će USA korisnici imati šansu da kupe fizičku verziju igre za kućne konzole, mi u Evropi ćemo morati da se zadovoljimo isključivo digitalnim verzijama igre.