Na ovogodišnjem E3 2018 sajmu, najveći poljski studio za razvoj video igara CD Projekt Red je najzad javnosti predstavio prvi trejler igre Cyberpunk 2077 kao i ekskluzivni rani pogled na gameplay koji su mogli da pogledaju samo svetski novinari. Sada, malo više od dva meseca kasnije, ovaj gameplay demo od rane verzije igre je objavljen u javnost.

Sa ovim demo-om od 48 minuta, Cyberpunk 2077 je uspeo da dokaže da je ovo ne samo najambicioznija igra koju je CDPRed do sada pokušao da napravi, već i da je ovo dosta drukčiji projekat od njihove popularne Witcher franšize. C2077 nije tradicionalni RPG hack&slasher, već je spiritualni naslednik Deus Ex franšize, sa FPS gameplay-om, veoma detaljnim openworld okruženjem i širokim spektrom gameplay opcija koje omogućavaju igraču da sam bira kako da rešava misije i postane najuspešniji “solo” (usamljeni ratnik) najamnik u celom Night City-u.

Cyberpunk 2077 je oficijelno najavljen za PC, PS4 i Xbox One, mada kvalitet grafike koji je prikazan u ovom gameplay demou nam govori da će trenutne konzole definitivno imati problema da lako renderuju ovaj impresivni svet. Sudeći po ranijim izveštajima, demo koji možete videti ovde je bio igran u 1080p rezoluciji na Intel i7 PC-u sa ni manje ni više GTX 1080 Ti grafičkom. Sve u svemu, spremite pare za upgrade PC-a ili kupovinu nextgen konzole za par godina kada se ova igra najzad pojavi u prodaji.