Ostalo je još mesec dana do premijere treće interaktivne avanture koju francuski studio Quantic Dream pravi eksluzivno za PlayStation. Njihova prva PS4 igra Detroit: Become Human je centrirana na budućnost u kojoj se “radnička klasa” androida lagano budi, postajući svesna ne samo da ih ljudske emocije sprečavaju da budu robovi bez volje, već i da će imati veoma teško doći do svoje slobode u svetu gde jedna polovina sveta zavisna od njihove pomoći (bogataši) a druga polovina ih mrzi (siromasi).

Demo igre će prikazati i jedan od velikih napredaka u Quantic Dream projektima. Naime, iako je i ova igra namenski napravljena da se što više grana i igračima da što više slobode, ovo će biti prva igra ovog francuskog studija koja će po završetku svake scene (ili čak bilo kada kada pauzirate) igračima dati mogućnost da vide granajuće drvo vaših izbora (sa zamaskiranim delovima koje niste iskusili, i statistikama izbora svih igrača koji su konektovani na Internet). Ovaj dodatak najzad uklanja “zavesu” od neviđenog content-a, dajući nam šansu da lako premotamo igru unazad i promenimo sudbinu glavnih likova. Naravno, režiser igre David Cage se i dalje nada da ćete tokom prvog igranja igre moći da se suzdržite, i odigrate igru spontano i bez “varanja”.

Detroit: Become Human stiže u prodaju ekskluzivno na PlayStation 4 konzoli 25. maja, a besplatni demo možete već danas preuzeti na PSN-u.