SEGA je davne 1994. godine napravila pravu revoluciju sa legendarnom Deytona USA arkadom koja je donela fenomenalnu grafiku i zabavni gameplay koju niko nije mogao da nadmaši godinama. Pet godina kasnije je u arkadne igraonice širom sveta stigao i nastavak Daytona USA 2, ali posle tog naslova je franšiza pauzirala sa razvojom i sve što su igrači mogli da iskuse su raznorazni portovi koji su tek 2011. godine na PS3 i Xbox 360 konzoli uspeli da pravilno emuliraju odličan gameplay originala.

…ali čekanju se ipak bliži kraj. SEGA je upravo najavila da će tokom ovogodišnjeg sajma arkadnih igara u Floridi (IAAPA Attractions Expo u gradu Orlando) koji će biti održan između 14. i 18. novembra predstaviti trećeg predstavnika ove legendarne franšize. Puno ime igre i tačne karakteristike arkadnog hardvera su za sada nepoznate, ali SEGA obećava da će fanovi originala itekako biti zadovoljni. Par novina koje su za sada poznate:

  • Igra je zasnovana na originalnom engine-u.
  • 3 nove staze uz rekreaciju četiri popularne stare staze.
  • Novi automobili i novi modovi igranja (uključujući i turnirski mod igre).
  • 47″ HD ekrani, mogićnost linkovanja 8 kabineta u lokalnu mrežu.
  • Ugrađen video bilbord preko kojeg posetioci mogu lako pratiti celu trku.

Redakcija EmuGlx-a će blisko pratiti sve nove vesti vezane za ovu igru, a u video snimku ispod možete pogledati kako izgledaju sve verzije Daytona USA igara koje možete igrati danas.

daytona-usa-3