Najavljena još davne 2005. godine kao jedna od prvih nextgen igara, Koei-eva igra NiOh je više od decenije bila van vida javnosti samo da bi se iznenada pojavila prošle godine u novom ruhu. Naravno na ovoj igri nije rađeno više od decenije, već je nedavno nju prihvatio poznati studio Team Ninja koji je poznat preko celog sveta po njihovoj ultra-zahtevnoj akcionoj franšizi Ninja Gaiden.  Pošto će im ovo biti njihova prva igra pravljena isključivo za nextgen hardver, mnogi su oko ove igre imali velika očekivanja, a pogotovo fanovi Dark Souls/Bloodborne igara koji su odmah primetili da NiOh definitivno radi omaž popularnoj akcionoj RPG franšizi od From Software-a.

NiOh je mračna akciona RPG igra smeštena u svet samuraja kojem se slobodno kreću demonske natprirodne sile koje sve više i više uspevaju da se probiju u naš svet. Brza i teška akcija, ogroman broj poteza, potpuna posvećenost održavanju stamina bara, raznorazni RPG elementi i vrhunska atmosfera će namučiti ne samo novajlije već sigurno i stare Souls fanove.

Po prvim izveštajima NiOh je teži od Souls igara, itekako zabavan za igranje. 4GB težak Alpha demo u sebi nudi nekoliko sati zanimljivog contenta i ostaće aktivan na PSN serverima od 26. aprila do 5. maja, tako da požurite da ga isprobate ako ste zainteresovani.