Jedan od najproslavljenijih dizajnera video igara John Romero se zajedno sa umetnikom i ko-osnivačom iD Software-a Adrian Carmack-om (nije u porodičnim vezama sa mnogo poznatijim programerom John Carmack-om)  posle karijere u iD Software-u i kratkog perioda u Ion Storm-u gde se neslavno proslavio sa igrom Daikatana sada nazad vraća u gaming scenu sa novim projektom koji cilja da igračima ponudi FPS igru koja će ih vratiti u “stare dane” prepune brzog gameplay-a, zanimljivo dizajniranih nivoa i non-stop nasilja. Pre par meseci Romero je protegnuo svoje dizajnerske mišiće napravivši novi nivo za 21. godinu stari Doom i time dokazao svima da i dalje ima mnogo ideja koje bi mogao iskoristiti za pravljenje dobrih video igara. Sada je on oko sebe okupio mali tim i spreman je da počne sa radom na FPS igri Blackroom, ali za to će mu ipak biti potrebna novčana pomoć koju želi da sakupi preko danas lansiranog Kickstarter projekta.

Da li će ova crowdfunding kampanja biti uspešna ili ne to ne možemo sada znati, ali jedno je sigurno, Blackroom je predstavljen kao ambiciozna singleplayer pucačina smeštena unutar eksperimentalnog “holodeck” postrojenja koje je doživelo fatalnu grešku u svom programu, nateravši glavnog lika igre (koji je u stilu 90-tih godina samo običan inženjer koji zna dobro da barata oružijima) da se probije kroz lude svetove koje holodeck AI generiše oko njega. Najavljena je singleplayer kampanja sa oko 10 sati materijala, podrška za level editor, kooperativno igranje, multiplayer okršaje, dedicated servere i modove.

Ako ste zainteresovani da se za par godina igračku scenu vrati igra koja vuče svoje korene direktno od najboljih FPS igara ikada napravljenih i od strane dizajnera koji je bio odgovoran za pravljene mapa u legendarnim Doom, Doom 2 i Quake 1 igrama, posetitie kickstarter stranicu Blackroom-a.