Vlasnici velikih distribucionih platformi zabavnog softvera su duboko povezani sa izdavačima video igara koji neretko moraju da unapred najave na kojim projektima rade (kod konzola je to obaveza jer se razvojne dev kit mašine iznajmljuju po veoma skupim cenama), i da dosta pre premijere igara krenu da popunjavaju razne formulare i baze podataka koje će biti korišćene da se te igre distribuiraju do krajnih korisnika. Jedna od takvih distribucionih platformi je GeForce Now – cloud streaming servis koji dozvoljava PC i mobilnim igračima da se povežu sa svojim Steam nalogom i slobodnim virtuelnim PC-om u cloud-u, i sa svega par klikova pokrenu širok spisak podržanih igara koje su od ranije kupili na Steamu. U slučaju pada sigurnosnih mera na serverima Nvidije, ovako bliska povezanost sa Steamom čini ovaj servis potencijalno odličnim izvorom informacija za PC naslove koji tek treba da se pojave u prodaji.

A upravo to se i desilo.

Procurela baza podataka igara sa servisa GeForce Now u sebi krije zaista impresivni spektar naslova koji su u prethodnom periodu bili dodati na Steam, a Nvidija servis je te podatke preuzeo radi potencijalne buduće integracije tih naslova u svoju streaming ponudu. Vredno je i spomenuti da se cloud streaming video igara sada koristi ne samo za ponudu softvera igračima, već sve više postaje deo samog razvoja zabavnog softvera. Izdavači mogu podesiti sakrivenu biznis ponudu cloud igara koju sami developeri i QA timovi mogu da koriste za razvoj nezavršenih igara, kao i da distribuiraju demoe igara i ingame prezentacije novinarima koji u ovom vremenu svetske pandemije nemaju mogućnost da posete promo eventove uživo.

Spisak procurelih igara iz ove GeForce Now baze pokriva širok spektar Steam igara koje su od ranije dodati na ovu platformu. Ovde se nalaze i mnoge igre koje su davno otkazane (kao na primer Xbox i Platinum-ov Scalebound), ali tu je i veliki broj igara koje su u procesu aktivne izgradnje ali još nisu predstavljene javnosti – novi Bioshock, Resident Evil 4 Remake, Crysis 4 i mnoge druge.  Tu su i dugo čekani PC portovi kao FF7 Remake, GTA3, Vice City and San Andreas remasteri, i čak Kingdom Hearts 4.

Možda najzanimljiviji naslovi dolaze od PlayStation-a koji su nedavno počeli da izbacuju svoje PS4 ekskluzive na Steam, ali koji su i obećali da će izbaciti još dosta naslova na PC. Lista spominje nagrađivane igre kao što su God of War, Ghost of Tsushima, Helldivers (i čak nenajavljeni Helldivers 2!), ali tu je i širok spektar PS5 naslova kao što su Demon’s Souls, Returnal, Horizon Forbidden West, pa čak i Gran Turismo 7. Večno čekani Bloodborne nažalost nije prisutan. Da li će i kada ovi PS4/PS5 naslovi stići na PC, moraćemo ipak sačekati da PlayStation to potvrdi.

Nvidija je potvrdila da je ova procurela baza podataka legitimna, ali da je ona popunjena zastarelim i spekulativnim naslovima.