Petu godinu za redom, ovog decembra industrija video igara će održati svoju Golden Globes ceremoniju u kojoj će biti nagrađene najuspešnije i najhvaljenije video igre koje smo mogli igrati tokom 2018. godine (a ako tražite ekvivalent “Oskara” za video igre, bacite pogled na DICE nagrade gde za pobednike glasaju sami developeri a ne mala grupa svetskih novinara). Naravno, pored dodele samih nagrada, The Game Awards 2018 ceremonija će dobrim delom biti posvećena i pogledu na budućnost industrije video igara sa novim trejlerima i najavama do sada neviđenih igara.

Kao i svake  godine, nominacije za nagrade su izazvale buru komentara, a ovogodišji šou će ostati zapamćen po velikoj dominaciji Sony-ja, čije su ekskluzivne igre bile nominovane čak 17 puta, što je duplo više od najbliže konkurencije.

Pun spisak nominacija možete pogledati na oficijelnom sajtu, a u nastavku možete videti igre koje će se boriti za glavnu nagradu:

Nominovane igre za Igru Godine:

  • Assassin’s Creed Odyssey

  • Celeste

  • God of War

  • Marvel’s Spider-Man

  • Monster Hunter World

  • Red Dead Redemption II

Kao i svake godine, spisak nominacija kao i glasanje za pobednike na ceremoniji The Game Awards radi grupa od 50+ novinara iz najpoznatih svetskih publikacija koje se bave video igrama. TGA naravno ostavlja mesta i za javnost, dajući šansu svima da daju glasove svojim favoritima. U većini kategorija, pobednik glasova publike će biti tretiran kao da je glasanje došlo od jednog novinara, a u par kategorija (prvenstveno one fokusirane na eSports i online personality-je), glasovi publike će imati mnogo veću važnost.

The Game Awards ceremonija će biti održana 7. decembra rano ujutru po našem vremenu, i moći će da se gleda uživo u svim zemljama sveta preko mnogobrojnih online izvora. Redakcija EmuGlx-a će vas podsetiti na vreme da ne propustite ovaj šou, a u danima pre same ceremonije će Internetom kao i uvek odjekivati vesti i glasine o novim igrama koje će tamo biti prikazane.