Iako je prva najava remastera legendarne Call of Duty 4: Modern Warfare igre oduševila mnoge fanove, značajan deo online zajednice je izrazio nezadovoljstvo što će ova mnogo lepša verzija u sebi imati samo 10 multiplayer mapa koje je imao original. Activision je sada ispravio ovaj nedostatak objavom da će Modern Warfare Remastered u sebi ipak imati svih 16 MP mapa (10 prisutnih na premijeri igre, a dodatnih 6 će stići pre kraja decembra), kao i sve modove igranja koji su bili zaslužni da Call of Duty franšiza bude ovoliko popularna.

Kupovina Modern Warfare Remastered igre i dalje ostaje problematična, jer se ona nudi samo kao dodatna opcija za kupce Call of Duty: Infinite Warfare igre. Samo oni koji kupe skuplje pakete igre (Legacy Edition, Digital Deluxe Edition i Legacy Pro Edition) će dobiti šansu da odigraju ovaj remaster. Activision je jasno najavio da ne planira da ponudi Modern Warfare Remastered kao zasebnu igru, što je potez koji se i dalje ne sviđa mnogima. Kao dodatnu povoljnost, oni koji naruče jednu od ove 3 verzije igre preko PlayStation online ranje, će moći da zaigraju singleplayer kampanju remastera već 5. oktobra, pre njene premijere, dok će multiplayer biti aktiviran kao i svima ostalima, na dan izlaska igre.

Call of Duty: Infinite Warfare će takođe imati multiplayer betu na konzolama. PS4 igračima će se beta otvoriti 14. oktobra, dok će Xbox One igrači moći da uskoče u akciju nekoliko dana kasnije. Novi pogled na singleplayer kampanju možete pogledati ispod, a svi kupci Infinite Warfare igre na PS4 konzoli će takođe dobiti i pristup bestplatnoj PlayStation VR misiji u kojoj će moći da lete po svemiru.