Jedna od najboljih superherojskih video igara posle legendarnog naslova Batman: Arkham Asylum je najzad stigla i do PC igrača. Portovana od strane poznatog studija Nixxes Software, ova najnovija avantura Peter Parkera iz Insomniac Games-a se sada može iskusiti na širokom spektru PC konfiguracija, od slabašnih laptopova pa sve do najjačih desktop mašina koje u sebi imaju moćan ray tracing hardver.

Dodatci koji su prisutni u Marvel’s Spider-Man igri obuvataju sve opcije na koje su PC igrači odavno navikli. Tu je naravno potpuna podrška za upravljanje igrom preko tastature i miša (puna podrška za DualSense je naravno pristuna, pogotovo kada se on ubode u PC poreko USB kabela kada se pale i napredni haptics vibracioni motori), mogućnost renderovanja igre u nekoliko ultrawide formata slike, kao i veoma detaljne opcije za podešavanje vizuelnog kvaliteta slike. Odmah u svojoj launch verziji ova igra se čini veoma optimizovanom, stabilnom i brzom, što nažalost nije zagarantovano stanje za PC portove modernih hit igara sa kućnih konzola (giganti kao što su Elden Ring i FF7 Remake Integrade i dan danas imaju svoje dobro dokumentovane probleme sa performansama).

Igrači sa jačim konfiguracijama će moći da dramatično unaprede izgled slike ove superherojske igre preko ray tracing opcija koje mogu napraviti drastično lepši vizuelni prikaz u odnosu na onaj sa PlayStation 5 konzole. Ali odmah po paljenju RT moda se može primetiti da igra postaje veoma zavisna od snage CPU-a koji mora da barata ne samo sa svim objektima u svetu oko igrača, već i sa dodatnim setom objekata koji se prikazuju unutar RT refleksija. RT mod se zbog toga preporučuje samo onim igračima koji imaju jači CPU

Pored dobre podrške za gaming orijentisane desktop i laptop konfiguracije, Nixxes se takođe potrudio da dovoljno optimizuje igru za igrače sa slabijim komponentama, kao i za vlasnike novog prenosnog Steam Deck sistema. Na ovom prenosnom uređaju nova Spidey igra može lagodno da radi u 30fps modu, sa izgledom i tečnošću gameplay-a koji jako podsećaju na baznu PlayStation 4 konzolu.

Pored ove igre, Insomniac Games je takođe potvrdio da je u toku proces portovanja impresivne singleplayer ekspanzije Miles Morales koja će stići na PC platformu možda i pre kraja ove godine.