Za malo više od godinu dana će FROM Software proslaviti deceniju i po od premijere njihove popularne igre Demon’s Souls čiji je iznenadni uspeh doveo do kreacije širokog spektra akcionih “roguelike” RPG igara u kojoj su popularizovali nemilosrdne sisteme borbi, širok spektar načina za unapređenje junaka igre, pažljivog istraživanja opasnih lokacija, kratkotrajne i ne-direkne načine online saradnje, i još mnogih drugih sistema koje moderni igrači sada veoma lako identifikuju u mnogim drugim “Souls-like” naslovima.

Omaži Souls igara se sada mogu naći u zaista širokom spektru video igara, od malih 2D indie projekata do mega-popularnih AAA spektaklova (kao iz franšize Star Wars Jedi), ali jedan od naslova koji je možda i nadirektnije iskopirao jednu solus igru je svakako bio nedavno izdati Lies of P. Ova prva igra južnokorejskog tima Round8 Studio i njihovog izdavača Neowiz Games predstavlja veliki omaž popularnoj igri Bloodborne, sa veloma bliskim gameplay elementima, vizuelnim okruženjem i narativnom temom koja je smeštena u post-apokaliptičnom svetu prvi put ispričanom u popularnoj dečijoj priči Avanture Pinokija (1883) od Italijanskog pisca Karla Kolodija.

Iako je Lies of P od svog prvog dana bio dostupan u Xbox Game Pass katalogu, direktna prodaja ove igre na PC-u i kućnim konzolama je upravo prebacila 1 milion kupaca što je čini jednim od najuspešnijih Souls klonova koji su imali veliki AAA budžet.

U našem EmuGlx opisu Lies of P je dobio velike reči hvale, uključujući i pohvalu da je jedna od najboljih akcionih igara koje su izašle ove godine.