Na finansijskoj prezentaciji ove nedelje, direktor Embracer Groupa, Lars Vingefors, izjavio je da Shenmue 3 (EmuGlx recezija) nažalost nije naslov koji može da zadovolji širu publiku. Kako sam kaže, Lars je veliki zaljubljenik u Shenmue serijal. Sa finansijske strane smatra da je treći nastavak prošao korektno i da je igra zadovoljila sve fanove serijala. Međutim, takođe smatra da je u današnje vreme vrlo teško približiti serijal kao što je ovaj široj publici.

Dugoočekivani nastavak se pojavio na PS4 i Epic Games Storeu u novembru prošle godine. U početku brojke nisu puno obećavale jer je samo u Japanu u toku prve nedelje prodato svega 18.000 što je za 2000 kopija manje od remastera prvog i drugog dela. Naravno, na prodaju je uticala i ogromna podrška sa Kickstarter kampanje gde je 2016. godine prikupljeno čak 6.3 miliona dolara, kao i iznenadna odluka da se preskoči Steam.

Tvorac Shenmue serijal, Ju Suzuki, je rekao da će nastaviti sa radom na budućim naslovima dokle god bude bilo onih koji su željni novih avantura. Ovo saopštenje je pikazano na kraju igre. Suzuki je nagalasio da ne želi da odustane od želje da kompletira celu priču. Procenjuje se da je zaključno sa trećim delom prikazano tek nešto manje od 50% posto od cele priče. Prvobitna zamisao je bila da se cela priča ispriča u 11 poglavlja koji bi bili raspodeljeni u najmanje pet igara.

U jednom od intervjua na Gamescomu 2019. Ju Suzuki je dao izjavu da bi dobra prodaja svakako olakšala razvoj za Shenmue 4, ali da budućnost serijala mnogo više zavisi od toga sa kojim poslovnim partnerima mogu da ostvare povoljnu saradnju.