Posle decenije pauze, Konami je najzad spreman da vrati franšizu Silent Hill u život sa širokim spektrom ambicioznih igara i multimedija projekata. Sudeći po njihovim rečima, oni su pre par godina objavili tajni konkurs sa kojim su sakupili predloge razvoja igara od mnogih svetskih studija, mnogi od kojih su bili veliki fanovi ove horor franšize. Rezultat te ankete je doveo do direktne saradnje sa nekoliko studija koji će razvojati igre koje su oduvek sanjali da naprave. Neke od njih će biti punokrvne AAA produkcije, a drugi manji projekti napravljeni od strane timova koji se više razumeju u indie avanture i online gameplay mehanike.

Evo svih najavljenih Silent Hill projekata:

  • Silent Hill 2 – Ambiciozni AAA rimejk istoimene PlayStation 2 igre. Razvija se u Poljskom studiju Blobber Team uz blisko nadgledanje Konamija, umetnika Masahiro Ito-a i muzičara Akira Yamaoka-e koji su radili na mnogim starim Silent Hill igrama.
  • Silent Hill F – Visokobudžetni naslednik Silent Hill franšize koji će započeti potpuno novu priču smeštenu u ruralnim predelima Japana tokom 1960tih godina.
  • Silent Hill Townfall – Misteriozna horor igra napravljena od strane talentovanog indie studija No Code (Stories Untold and Observation) i izdavača Annapurna Interactive.
  • Silent Hill Ascension – Online igra u kojoj će igrači morati da pronađu tragove koji će rešiti razne horor misterije.
  • Return to Silent Hill – Novi holivudski film koji će pokušati da uz poneke moderne i neočekivane elemente verno adaptira radnju igre Silent Hill 2.