Konami je u untervjuu sa IGN-om upravo potvrdio da kreator Metal Gear serijala, legendarni režiser i scenaristia Hideo Kojima, ipak nije uključen projektu remasterizovanja njegove kultne PS2 igre Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Hideo Kojima i Konami su se javno sukobili tokom privođenja kraja radu na velikom MGSV projektu 2015. godine, što je dovelo do njegovog burnog procesa napuštanja Konamija i oformljivanja sopstvenog studija Kojima Productions koji je nastavio da pravi popularne igre za PlayStation i PC igrače.

Ovaj novi projekat pod imenom Metal Gear Solid Delta: Snake Eater će dramatično unaprediti vizuelnu prezentaciju igre, ali će se istovremeno blisko držati scenarija, gameplay elemenata i atmosfere koja je bila uspostavljena u originalnoj igri koja je izašla na PlayStation 2 konzoli davne 2004. godine. Sudeći po rečima Konamija, kontrolu nad projektom vrši njihov interni tim koji se sastoji od developera koji su radili na ranijim MGS igrama, ali im takođe pomađe i Singapurski “offsourcing” gigant Virtuous koji je pomogao mnogim AAA naslovima da privedu svoj razvoj kraju.

Kontami je takođe rekao da su odabrali MGS3 za proces remasterizovanja jer je ovo odlična narativna odskočna daska za nove igrače (prva igra u timeline-u popularnog Big Boss-a), kao i veoma popularni naslov koji je ostvario veliki uspeh na PS2 konzoli i svim budućim portovima.

Pored ovog velikog remastera za kojeg i dalje nemamo potvrđen datum dolaska u prodaju, MGS franšiza će ove godine biti osvežena dolaskom kolekcije Metal Gear Solid: Master Collection u kojoj se nalazi čak pet vernih portova Metal Gear igara – MG1, MG2, MGS1 MGS2, i originalni MGS3.