SNK Corporation zvanično najavljuje The King of Fighters XV sa prvim gameplay trejlerom i predstavljanjem prvih šest likova. Ovaj nastavak legendarnog borilačkog serijala stiže kasnije ove godine.

Likovi koji su ovom prilikom prikazani (u novom trejleru ispod) su K’, Kyo Kusanagi, Leona, Benimaru, Shun’ei i Mai Shiranui. Nismo saznali mnogo detalja vezanih za igru ovom prilikom ali smo makar videli kako igra izgleda i kako je grafika malo više stilizovanija od KOF 14.

 

Nakon ovog trejlera, KOF XV kreativni direktor Eisuke Ogura i producent Yasuyuki Oda otkrili su malo više o ovoj igri koja stiže tokom 2021. godine.

“Fokusirali smo se da održimo brzinu po kojoj je ovaj serijal poznat dok smo dodavali nove elemente koje će staru formulu učiniti uzbudljivijom,” rekao je Ogura. Razvojni tim trenutno “polira i optimizuje igru,” ali plan je da objave istu tokom 2021. Još jedan trejler za The King of Fighters XV očekuje nas i sledeće nedelje.

Današnji trejler doneo je i vesti o King of Fighters 14 Ultimate Edition – verziji prošle igre koja je sada dostupna digitalno – kao i reizdanju legendarnog King of Fighters 2002 Unlimited Match za PS4. Tu je i vest o Samurai Shodown rebalansu igre koji se sprema za mart.


O istoriji KOF serijala možete čitati u EmuGlx Retro arhivi.