Prošla godina će ostati zapamćena po velikim promenama koje je pandemija koronavirusa donela u naše živote, ali zbog mnogih faktora, ovakvo okruženje je pojačalo uspeh industrije video igara koje su postale nova omiljena forma zabave milijardama igrača koji nisu mogli da lako izađu iz svojih kuća. Ali dok su igrači uživali u igrama koje su uspele da budu finalizovane u dobu gde su razvojni studiji radili iz svojih kuća, naslovi koji ciljaju da izađu 2021. godine će potencijalno biti još više pogođeni odlaganjima, nestabilnim premijerama, i smanjenjem njihovih veličina ili ambicioznih elemenata. I pored toga, pred nama se nalazi godina koja će nam doneti stotine velikih naslova od kojih smo mi odvojili deset najvećih.


Hitman 3

Ova godina će početi sa trećim delom Hitman-a koji će sigurno uspeti da nam ponudi još stotine sati kvalitetne sandbox zabave. Sa podrškom importovanja odličnih lokacija iz prve dve igre, Hitman 3 će biti završnica ove ere Agenta 47 pre nego što se ceo IO Interactive baci na avanture tajnog agenta 007.


Deathloop

Originalno zamišljena pre više od decenije sa naslovom The Crossing, talentovani francuski tim Arkane Studios će najzad pokušati da u stvarnost sprovedu svoju ideju asimetrične singleplayer igre u kojoj će avanturu glavnog junaka moći da prekinu igrači koji će preuzeti kontrolu nad lovcem na glave.


Resident Evil Village

Posle sedam centralnih igara u legendarnoj Resident Evil franšiti, developeri iz Capcom-a su najzad odlučili da evoluiraju svoj zombi virus da nam prikažu strah koji mogu izazvati vukodlaci. Nova RE avantura smeštena u smrznutom planinskom okruženju ima sve elemente da nas oduševi i uplaši (pogotovo u VR okruženju na konzolama).


Ratchet & Clank: Rift Apart

Insomniac Games je tim koji do sada nije napravio lošu Ratchet & Clank igru, a sa novim naslovom Rift Apart oni nam spremaju jedan od prvih naslova koji je u pravljen da iskoristi sve prednosti nextgen hardvera prisutnom u PlayStation 5 konzoli.


Gotham Knights

Posle četiri uspešne igre Batman Arkham igre, WB Interactive je najzad dao dozvolu jednom od njihovih timova da najzad naprave open world Batman naslov koji će biti fokusiran na kooperativno igranje. Smeštena u doba posle smrti Bruce Wayne-a, njegovi saborci će morati da se organizuju i spase Gotham od velikog broja negativaca koje Batman više ne može da zaustavi.


S.T.A.L.K.E.R. 2

S.T.A.L.K.E.R. 2 je ogromni nastavak stare FPS survival horor igre koja je pre više od jedne decenije uspela da oduževi PC igrače sa svojom upečatljivom atmosferom, horor okruženjem i gameplay sistemima koje su činili svaki korak opasnim. Dugo čekani S.T.A.L.K.E.R. 2 je napravljen da iskoristi sve prednosti nextgen hardvera, potencijalno je čineći jednom od najlepših igara 2021. godine.


Halo Infinite

Originalno očekivana da izađe krajem 2020. godine, Microsoft i 343 Industries su odlučili da odlože ovaj naslov zvog loše reakcije javnosti posle prvog predstavljanja igre. Sa godinu dana fore da unaprede sve aspekte igre koja u sebi ima najveću SP kampanju u istoriji franšize i veliku MP komponentu, PC i Xbox fanovi očekuju puno od ove igre.


Horizon Forbidden West

Guerilla Games je uspeo da se preporodi 2017. godine sa izdavanjem njihove prve open world igre koja je oduševila javnost sa svojim unikatnim (i prelepim) okruženjem smeštenih u prelepi post-apokalični svet kojim vladaju robotski dinosaurusi. A sudeći po prvoj najavi nastavka, Horizon Forbidden West će probati da bude još ambiciozniji.


Gran Turismo 7

Posle nekoliko igara koje su imale mnogo manji fokus na Singleplayer kampanju, Polyphony Digital će nazad ponovo pokušati da vrate staru formulu koja je učinila prvih par naslova iz Gran Turismo franšize jednim od najpopularnih igara na svetu. Na prvi pogled Gran Turismo 7 izgleda zaista fantastično, ima mnoge elemente starih naslova (kao što su kupovina polovnih automobila!) i sigurno možemo očekivati fantastičnu MP podršku, VR modove i dobar gameplay koji će biti ojačan punom podrškom za naprednu DualSense vibraciju i rezistivne triggere.


God of War Ragnarok

Iako mnogi sumnjaju da će ova igra uspeti da izađe na vreme, developeri iz Santa Monica Studios-a su najavili da će nastavak nordijske avanture boga rata Kratosa i njegovog sina Atreus-a stići u ruke igrača pre kraja 2021. godine. God of War Ragnarok će ispred sebe imati težak zadatak da nadmaši legendarnu igru iz 2018. godine koja je uspela da totalno transfomiše GoW franšizu i igračima prikaže neverovatan miks frenetične akcije, emocionalne priče i fantastične vizuelne prezentacije.