Iako znamo da Holivudske adaptacije video igara do sada nisu bile najuspešnije (ironično, u bioskopima trenutno dominira niko drugi nego iznenađujuće dobri  Sonic film!), Sony Pictures je u saradnji sa PlayStation-om već dugi niz godina spremao visokobudžetnu adaptaciju popularne Uncharted franšize koja je nedavno poslala svog junaka Nathan Drake-a u zasluženu penziju.

Iako ovaj projekat nije imao baš najsjajniju pred-produkciju sa nekoliko promena režisera i glumaca, najnovija ekipa koja se okupila je itekako zainteresovana da od ovog filma naprave hit. Trenutno najveći promoter ovog projekat je niko drugi nego glavni glumac filma Tom Holland (Spider-Man iz Marvel Cinematic Universe-a) koji je javnosti dao par detalja pre početka snimanja filma za par meseci.

Po njegovim rečima poslednja verzija scenarija koju je nedavno pročitao je odlična, a priča filma će pratiti avanture Nathan Drake-a i njegovog mentora Sully-a (kojeg će glumeti Mark Wahlberg) između prvog sretanja ovo dvoje avanturista u “prequel” sekciji igri Uncharted 3 i Uncharted 1 igre. Ovakva postavka priče će omogućiti i fanovima igara i totalnim novajlijama da se se udube u totalno novu samostalnu avanturu koja će samo nadogratiti odličnu franšizu koju su sagradile stare video igre. Znači čeka nas avantura mladog Nathana Drake-a i Sully-a pre njihovog prvog susreta sa Elenom Fisher.

Uncharted film ima zakazanu premijeru za 5. mart 2021. godine.