Halo franšiza je bila najvredniji dragulj Microsoft-a i cele Xbox platforme već skoro 20 godina. Tokom tri generacije konzola ova franšiza je predstavljala najpopularniju ekskluzivu na Xbox platformi, uz samo rane PC portove Halo 1 i Halo 2 igara koji zbog svojih zbrzanih portova i prisustva jake konkurencije nisu uspeli da se probiju u prodaji. Ali sada kada se Microsoft nalazi u periodu velike tranzicije, došlo je vreme da se njihovi servisi, promocije i čak najveće igre pojave na drugim platformama.

Microsoft je juče najavio da vredno rade na PC verziji velike kolekcije Halo igara koja je pre nekoliko godina neslavno stigla na Xbox One, gde ju je pratilo mnošvo problema sa online serverima, sinhronizacijom podataka (što je otežavalo coop igranje kampanja) i brojnih patchova koji su godinama pokušavali da dovedu igru u red (i i dalje nisu skroz uspeli).

PC verzija igre Halo: The Master Chief Collection će stići ne samo na Windows 10 Store, već i na Steam! Ali da bi developerima dali šansu da što bolje srede PC portove, sve igre iz ove kolekcije će izlaziti jedna po jedna, a prva od njih će biti prequel iz 2010. godine Halo Reach. Sve igre će sa sobom imati pune Singleplayer i Multiplayer modove.

Pun sastav The Master Chief kolekcije je sledeći:

  • Halo: Combat Evolved Anniversary (vizuelno unapređena verzija igre)
  • Halo 2: The Anniversary (vizuelno unapređena verzija igre)
  • Halo 3
  • Halo 3: ODST
  • Halo 4
  • Halo Reach

Datum dolaska ove kolekcije u prodaju na PC-u za sada nije poznat.