E3 2018 je počeo!

Nažalost, prva konferencija koju je spremio Electronic Arts je bila poprilično zaboravna. Pored već očekivanog sportskog materijala, jedine svetle tačke su ironično bile dve indi igre, kao i novi (ali i dalje dosta nepotpuni) pogled na Anthem. Ako niste gledali, evo preseka svih novina sa EA E3 2018 pres-konferencije:

  • EA sprema svoj cloud streaming servis koji će isporučiti njihove igre na bili koji vaš uređaj, dokle god ste u dometu brzog interneta. Nisu najavili kad će krenuti sa radom.
  • EA Access na PC-u i Xbox-u će se ovog leta proširiti sa novim i skupljim nivoom servisa “EA Access Premier“. Sa njim, pored starih EA igara ćete dobiti i pun pristup najnovijim igrama (Battleefield V, Fifa 2019, Anthem i druge) čim se one pojave u prodaji. Dok je stara cena $5€ mesečno, Premier će koštati 15 $/€ mesečno ili 100 $/€ godišnje.
  • Battlefield V MP mečevi će pored građenja odbrambenih struktura (zidovi/rovovi) podržavati i premeštanje altiljerije i uništenje urbanih objekata sa teškom mehanizacijom. Grand Operations mod je veći nego ikada, napredovanje neće biti zasnovano na mikrotranskakcijama ili lootbox-ovima, a posle premijere igre ćemo dobiti i Battle Royale mod!
  • FIFA 19 je otela Championship League od PES-a! Od danas možete besplatno skinuti promo verziju igre koja naravno u sebi ima i najnoviji World Cup mod.
  • Battlefront II nastavlja svoj put ka boljem gameplay-u. Već danas možete zaigrati “Sezonu 2” content-a koji sa sobom donosi materijal vezan za novi Han Solo film (novi heroji, mape i sl), a već sada smo dobili najavu da će sledeća ekpanzija biti fokusirana na Clone Wars.
  • Nova Star Wars igra od studija Respawn Entertaiment će biti third person akcija pod imenom Star Wars Jedi: Fallen Order. Za sada samo znamo da je smeštena između Star Wars epizoda 3 i 4 kada je Empire uspeo da pobije skoro sve Džedaje. Nisu objavili ni jednu sliku ili trejler od igre.
  • Ove godine EA promoviše dve indie igre. Prva je Unravel Two koji sa sobom donosi coop elemente i već je stigla u prodaju DANAS, a druga je na privi pogled veoma zanimljiva Sea of Solitude.
  • Pred kraj konferencije, EA je bez srama slomio srca svim fanovima C&C franšize sa izdavanjem igre Command and Conquer Rivals, iOS i Android mobilne igre koja u sebi ima pojednostavljen RTS gameplay. Besplatni Alpha demo je već danas postavljen na Google Play Store.
  • Za kraj konferencije je ostavljen Anthem, sa kojim ciljaju da naprave punokrvnog konkurenta Destiny-u. Igra je predstavljena sa kratkim trejlerom i intervjuom sa developerima. Više detalja o ovoj igri ćete moći pročitati na stranicama EmuGlx-a ovih dana.