TaleWorlds je na Mount & Blade twitter nalogu najavio da nam drugi deo ove poznate igre stiže 31. marta kao early access izdanje. Nema nikakvih eksluzivnosti i ostalih besmislica koje su obeležile prethodnu godinu. Mount & Blade II: Bannerlord će u startu biti dostupna kako na Steamu tako i na Epic Games Storeu i zvaničnom sajtu TaleWorldsa dok će cena ovog naslova iznositi 49.99€.

Ukoliko ste igrali prvi deo onda znate šta bi trebalo da očekujete od ovog nastavka. Očekuje vas ogroman svet koji ćete moći da istražite u single player kampanji. Igra funkcioniše kao prequel. Priča je smeštena 200 godina pre dešavanja radnje iz prvog dela gde se Calradianovo carstvo urušava dok se razne frakcije međusobno bore kako bi preuzele kontrolu nad kontinentom.

Pored ovoga, Mount & Blade II će posedovati i multiplayer mod koji je mnogo više orijentisan na borbe. Nadamo se da će early access verzija imati u ponudi sve ove zanimljivosti, a šta nam 31. marta tačno stiže, iz TaleWorldsa su rekli da će par dana ranije izaći sa tačnim informacijama šta nas sve čeka.