Sony je upravo predstavio svoj novi gamepad koji će krajem ove godine naslediti odlični DualShock 4 i biti uparen sa dugo čekanom PlayStation 5 konzolom!

DualSense kontroler na prvi pogled izgleda modernijie i egzotičnije (prateći belo/crno/plavu kombinaciju boja kao i PlayStation VR kaciga) ali će i fizički biti biti malo teži i zaobljeniji. OS dugmad su doživela blagi redizajn (popularno Share dugme sada nosi naziv “Create“), novo-ugrađeni mikrofon ima i svoje ON/OFF dugme, a RGB LED osvetljenje je pomereno na ivice touchpad-a koji je i dalje prisutan zbog obećane podrške puštanja starih PS4 igara.

Gamepad će u sebi doneti i nekoliko značajnih hardverskih novina sa kojim Sony planira da developerima da totalno novi način da nas udube u događaje na ekranu – force feedback L2/R2 triggere koji će moći da se opiru pritisku igračevih prstiju (Xbox One i Series X gamepadovi na triggerima imaju samo vibraciju), a analogne pečurke će biti povezane sa naprednim haptic feedback motorima koji će igračima moći da dočaraju otpor ili dinamičke osobine površina ili objekata sa kojima se susreću heroji na ekranu.

PlayStation 5 će stići u prodaju krajem ove godine, a njeno sledeće javno predstavljanje će biti održano tokom ovog leta. A ako vam se ova kombinacija boja ne sviđa, fanovi su već uspeli da sami oboje gamepad u nove atraktivne boje: