Posle pet godina na tržištu, sudbina koja je zadesila mnoge igre sa licenciranim automobilima i muzikom će nazad stići i DriveClub.

Ove subote, 31. avgusta, PlayStation 4 PSN radnja će ukloniti iz prodaje ovu odličnu simcade trkačku igru koja je posle nestabilnog starta doživela odličan novi život sa besplatnim patch-ovima, DLC-ovima, ogromnim season pass-om i čak dve spinoff igre – DriveClub VR i DriveClub Bikes. Svako ko je kupio igru (i sponoffove) će zauvek moći da joj pristupi i dalje, da je downloaduje i instalira sa PSN servera po želji, ali novi kupci će morati da vijaju isključivo polovne diskove koji su u ogromnom tiražu prodani na sve četiri strane sveta.

Razlog uklanjanja igre iz prodaje je istek licencnog ugovora sa nekoliko najvećih proizvođača automobila, specifičnije, posle ovog vikenda online igrači NEĆE moći više da u igri voze sledeće automobile u okršajima sa prijateljima – VW Golf, Bentley Conti GT V8, BMW M3 GTS, BAC Mono i Pagani Zonda R (ujedno i jedan od najjačih i najboljih automobila u igri).

Serveri za online igranje će ostati aktivni sve do marta 2020. godine, posle čega će DriveClub postati totalna offline igra. U veoma sličnim vestima, sim racer Forza Motorsport 6 i svi njegovi DLC-ovi će iz istih razloga biti delistovan sa XBLA radnje par nedelja kasnije, 15. septembra.