Došao je i taj dan, dušebrižnici okupljeni oko Anite Sarkeesian poznate po svojoj feminističkoj kampanji protiv lošeg tretmana žena u igrama, uspeli su da stvore takvu atmosferu da Koei Tecmo ne želi da objavi Dead or Alive Xtreme 3 na zapadnom tržištu. Da, nastavak popularnog odbojkaškog spinoff-a borilačkog serijala Dead or Alive, gde su glavne junakinje obučene u oskudne kupaće kostime, ostaće ekskluziva na japanskom tržištu.

Ovaj “kontraverzni” naslov će se pojaviti 25. februara sledeće godine na azijskom tržištu za PlayStation 4 i PlayStation Vitu, a Internet prodavnica Play-Asia najavila je prodaju azijske verzije na engleskom jeziku širom sveta bez obzira na “gluposti takozvanih ratnika za socijalnu pravdu”.

Ono što je posebno besmisleno u celoj situaciji je što smo igru sa manje više istim, ništa manje “ekstremnim” sadržajem već imali 2003. na originalnom Xbox-u, odnosno 2006. na Xboxu 360. Tada je to bilo skroz ok, ali sada u 2015. više nije zahvaljujući Aniti i njenoj feminističkoj frekvenciji. Kuda vodi preterivanje u ovoj priči i da li je Anita dokazani prevarant možda ćemo pričati u nekom od sledećih editorijala, do tada pogledajte trailer za DOAX3 i sami donesite sud.