Nakon malo testiranja prošle godine GIANTS Software, autori Farming Simulatora, rešili su da od njihove popularne simulacije naprave pravi eSport! Druga sezona će se održati ove godine sa deset turnira širom Evrope. Najbolji timovi će se takmičiti za titulu Farming Simulator Šampiona i 100.000€ u nagradama. Na svakom pojedinačnom turniru biće i mnogih drugih nagrada što diže ukupan prize pool na oko 250.000€. Ovu ligu podržaće Logitech, Intel, Noblechairs kao i Nitardo.

“Imamo unikatnu priliku”, rekao je Christian Ammann, CEO GIANTS Software-a i menadžer njihove eSports divizije. “Kompetetivni farming je nešto u čemu ljudi uživaju već godinama, ali do sada nije bio organizovan kao eSport. Imamo dosta eSport entuzijasta u kompaniji koji jedva čekaju da pokažu svetu da farming itekako može biti zabavan i kompetetivan u isto vreme. Verujemo da smo pronašli pravi mix između realističnog farminga i zabavnih igračkih elemenata, što će osigurati da svima bude zabavno” 

I sama Farming Simulator igra prošla je kroz mnoge promene, tako da će ove godine takmičenje biti u novom Farming Simulatoru 19 koji podržava 3 na 3 farmerske okršaje. Farming Simulator 19 dostupan je od 20. novembra prošle godine na PC, PlayStation 4 i Xbox One platformama.