Nakon velike drame koja je usledila u saradnji Marvela i Netflixa i brojnih otkazivanja Marvelovih projekata na ovom popularnom streaming servisu svi smo se plašili da će i druga sezona Punishera biti otkazana. Ipak to se nije desilo i sezona 2 je tu, ali nažalost u pitanju je samo veliko razočarenje! Priča se nastavlja gde je i stala u prethodnoj sezoni. Billy Russo je završio u bolnici nakon sukoba sa našim junakom Frank Castleom i cela faca mu je “deformisana” te se sada predstavlja kao Jigsaw. Tu dolazimo odmah do prve mane i razočarenja. Jigsaw je loše odradjen i ja razumem da ne treba sve biti po stripovima ali ova Live Action adaptacija Jigsawa je previše daleko od lika na kome je zasnovana. U drugoj sezoni dobijamo i novog partnera Castlea a to je Amy koja je jedan poprilično interesantan misteriozan lik, od retkih poztivnih strana ove sezone njen odnos sa Frankom je dobro uradjen. Glavni negativac John Pilgrim kojeg tumači Josh Stewart na početku je delovao kao klasični bad guy ali je jedan od najboljih momenata u seriji i žao mi je što ga nije bilo više. Naravno John Berthal je odradio fenomenalan posao kao Punisher i to je bilo za očekivati.

E sada dolazimo do onog zašto je ova sezona razočarenje. Priča je dosadna i previše razvučena. 13 epizoda je po meni previše i mogu reći da sam neke epizode gotovo gledao na silu. Same te kvazi horror scene sa Jigsawom su bile dobre ali na momente su i sa tim preterivali. Neki delovi priče su potpuno predvidljivi i to dosta ubija iskustvo. Naravno Punisher ne bi bio Punisher bez fight scena, one su odradjene pristojno ali i nije ih bilo previše. Naravno očekujte dosta brutalnih i krvavih scena jer je to ipak sama suština Punishera u bilo kom obliku. Kraj sezone nam pokazuje da se sprema i sezona 3 što i ne ide u korist Marvelu a ni Netflixu jer nakon otkazivanja gotovo svih Marvel serija, čini se da je Punisher sledeći ali nadamo se da se to ipak neće desiti.

Punisher - Season 2
  • 6.5/10
    EmuGlx Score - 6.5/10
6.5/10

Finalni utisci

Jedna dosta razočaravajuća sezona ali ako ste fan Punishera i ako vam se svidela prošla, nekako ćete ovo morati da ispratite.