Malo koja igra je ove godine bila očekivanija od open world RPG-a Cyberpunk 2077, ali developeri iz poljskog megastudija CD Projekt RED (koji je trenutno procenjen da je vredniji od Ubisoft-a!) nikako ne stižu da izbace ovaj naslov u prodaju.

Igra je originalno bila najavljena da će stići u prodaju tokom aprila, ali su je pomerili na septembar. Taj tajming je pao u vodu kada su najavili prelazak na 18. novembar, ali sada znamo da ni tada nećemo odigrati igru.

Novi datum prodaje igre je zakazan za 10. decembar, a šefovi studija su opravdali ovaj tronedeljni potez željom da dodatno porade na day-0 patch-u koji će dodatno ispeglati probleme igre koja je već pre par nedelja dostigla svoj “gold” status i poslata u fabrike na štampanje diskova. Podsetimo se da je Witcher 3 takođe imao dugačak broj patch-ova posle svoje premijere, uključujući i totalno novi sistem animiranja pokreta Geralt-a. Takođe su spomenuli da je razvoj igre otežao rad od kuće tokom pandemije kao i činjenica da tim mora da za premijeru spremi čak devet verzija igre – PC, PS4, PS4 Pro, PS5 BC, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series S BC, Xbox Series X BC i Stadiju.