Novi datum je 19. novembar

Ovoga puta autori su se čak i izvinili svojim fanovima, rekavši da je “biće spremno kad bude gotovo” više od samo rečenice koja zvuči dobro, to je njihov način života, kao i da žele da iskoriste dodatno vreme da igru doteraju da bude spremna za izlazak bez bagova i glitcheva, kao naslov koji će se, kako planiraju, igrati godinama.

Jedna stvar je sigurna, ovaj dugo čekani i više puta odlagani naslov obeležiće bar dve generacije konzola jer sa ovim pomeranjem ozbiljno ulazi u vreme kada očekujemo izlazak PlayStation 5 i posebno Xbox Series X sistema. Poljski CDPR ranije je potvrdio da će next-gen verzija igre biti objavljena ali nije poznato kada. Takođe vlasnici igre za Xbox One moći će da dobiju besplatno next-gen verziju za Seriju X, samo takođe nije poznat datum kada će ta verzija igre biti spremna.

Kompletno saopštenje autora iz CDPR možete pročitati u Twitter objavi ispod sa zvaničnog Cyberpunk 2077 naloga:

 


UPDATE: CDPR je potvrdio kasnije da će next-gen verzija igre doći kao besplatni update, tokom 2021. godine. Nije još uvek poznat datum, niti kako planiraju da izvedu to na PS5 sistemu koji nema ekvivalent Smart Delivery sistema sa Xboxa.

UPDATE 2: CD Projekt Red je takođe potvrdio da će svi vlasnici nextgen konzola moći igrati C2077 preko njihovih Backward Compatibility servisa. Puna nextgen verzija igre koja neće biti zasnovana na PS4/Xbox One verzijama će izaći kasnije.