Dugo čekani open-world Cyberpunk 2077  oborio je rekorde odmah na svojoj premijeri, uspevši da postane najbrže prodavana PC igra svih vremena sa čak 4,7 miliona prodatih kopija. Ovo je značajno više od prethodnih PC rekordera – Diablo 3 je se svog prvog dana prodao u 3 miliona kopija a nedavni WoW Shadowlands u 3,5 miliona. Prodaja verzije za konzole je bila skoro isto toliko jaka, sa ukupno 8 miliona prodatih kopija na svim platformama na kojima je igra izašla. Pored same prodaje, igra je postala i rekorder po broju istovremenih igrača na Steamu, premašivši brojku od 1 milion igrača u svom prvom danu (što je više od duplo bolje od prethodnog launch day rekordera Fallout 4 koji nije sakupio ni pola miliona istovremenih igrača).

Nažalost, igrači na svim platformam nisu zadovoljni, pogotovo igrači na baznim PS4 i pogotovo Xbox One S konzolama koji se redovno susreću sa niskim framerate-om i rendering problemima. Rukovođstvo CD Projekt Red-a se izvinilo za trenutno stanje igre na tim starim konzolama, obećavši izlazak dva velika patch-a (u januaru i februaru), kao i besplatni upgrade na nextgen verziju igre kada ona stigne u prodaju na PS5 i Xbox Series X/S konzolama tokom sledeće godine. Vlasnici midgen konzola (PS4 Pro i Xbox Series X) sa druge strane imaju zadovoljavajuće 30fps performanse, a nextgen konzole mogu da puštaju igru u BC modu sa opcijom za rad u 60fps modu.

I pored nestabilne premijere, svetski mediji su pohvalili mnoge aspekte ove velike igre, uključujuči detaljnost sveta, scenario i mogućnost da se igrač izgubi u stotinama gameplay opcija koje ovaj naslov nudi. Iako je izašla dosta kasno u godini, medijski gigant IGN ju je uključio u svoj spisak nominacija za najbolju igru godine (ali samo PC verziju)!