Iako je u zadnjih osam godina Counter-Strike: Global Offensive redovno bila jedna od najigranijih online timskih i e-sports igara, ali u zadnje vreme su fokus javnosti preuzele mnogobrojne nove hit igre iz Battle Royale žanra kao i večno prisustvo MOBA naslova. Ali tokom zadnjih nekoliko meseci, CS:GO redovno postaje sve igraniji, što joj je omogućilo da upravo sada obori rekord koji je bio dugo čekan – 1 milion istovremenih igrača! U trenutku kada je ovaj rekord pao, MOBA hit DOTA2 je imao 700 hiljada igrača, a legendarni PUBG je sakupio malo iznad pola miliona igrača.

Tačan razlog ovog širenja popularnosti nije poznat, ali veoma je izvesno da je uvođenje Battepass servisa prošle godine dalo igračima više razloga da se udube u online mečeve. Takođe u zadnjih par meseci CS:GO je imao nekoliko velikih e-Sports turnira koji su bili veoma gledani, svetska pandemija COVID-19 virusa je povećala satnicu igranja kod mnogih igrača, a osetno je i povećanje prisustva igrača iz Kine koji su najduže osetili posledice kućnog karantina.

Zajedno sa ovim CS:GO uspehom, i sam servis Steam je dostigao veoma bitni rekord – zajedničko konektovanje 20 miliona igrača!