Filmski studio Alcon Entertainment i retro tim iz Nightdive Studios-a (System Shock: Enhanced Edition, Forsaken Remastered i predstojeći rimejk igre System Shock) su danas potvrdili da su već odavno počeli rad na remasterizovanju legendarne point & click avanture iz 1997. godine koja je igračima širom sveta ponudila najbolji način da se ponovo vrate u svet filmske franšize Blade Runner.

Hvaljena zbog svoje napredne voxel tehnologije napravljene unutar Westwood Studios-a (tima poznatog po Command & Conquer franšizi) kao i nepredvidljivog sistema grananja scenarija što je bila prava retkost u ranim P&C avanturama, Blade Runner je dugo bila igra koja je teško mogla da se pokrene na novim PC konfiguracijama. A sada, više od dve decenije kasnije, developeri iz Nightdive Studios-a su uspeli da urade nemoguće. Dugim radom su malo po malo potpuno rekreirali izgubljeni source code ove igre, i portovali celu igru unutar njihovog ultra-modularnog KEX engine-a sa kojim planiraju da u igru ubace mnogobrojna poboljšanja kao što su novo-nacrtani 2D elementi, detaljniji voxel karakteri i objekti, bolji specijalni efekti, podrška za widescreen ekrane, bolje kontrole, i još mnogo toga drugoga.

Tačan datum izlaska igre Blade Runner: Enhanced Edition za sada nije poznat, ali će stići na samo na PC već i na PS4, Xbox One i Nintendo Switch pre kraja ove godine! Zanimljive detalje pravljenja ove veoma unikatne igre sa kraja prošlog milenijuma možete pogledati u snimku ispod.