U prezentaciji koju su predstavili svojim deoničarima, vođstvo Poljskog mega-tima CD Projekt je predstavilo ambiciozni plan sa kojim bi ovaj izdavač zabavnog softvera unapredio svoje franšize i postavio temelje za drastičnu ekspanziju svog uticaja na PC i konzolnim platformama. Ovaj plan se sastoji od čak sedam igara koje će biti pravljene u timovima ovog izdavača širom Evrope i Severne Amerike. Krenimo redom.

Witcher franšiza

Posle tri velike avanture Geralt-a od Rivije, CD Projekt je utemeljio plan kako da evoluiraju ovu franšizu na potpuno novi nivo. Centralni projekat će im biti potpuno nova Witcher trilogija koju smo već ranije spomenuli na stranicama EmuGlx-a. Ove igre će se nadograditi na događaje igre The Witcher 3 Wild Hunt i igračima ponuditi novu  generaciju open world iskustava i nextgen prezentacije. Novina oko ovog projekata je ambiciozni tajming za izdavanje ovih igara. Posle premijere prve od ove tri igre (koje nose kodno ime Polaris), dva nastavka će biti isporučena igračima za svega 6 godina. Ovo govori da će poljski tim iz CD Projekt Red-a (koji će biti primarno zadužen za ove igre) uspeti da ih napravi ekstra brzo, ili će svi ovi projekti biti primetno kraći od zadnje avanture Geralt-a koja je u sebi imala centralnu kampanju od čak 50 sati i još toliko u sporednom content-u. Trenutno čak 150 developera radi na preprodukciji ove ambiciozne trilogije.

Dve dodatne Witcher igre će biti pravljene van CD Projekt studija. Project Sirius će napraviti studio The Molasses Flood koji je do sada radio na izometričnim 3D igrama (igra će imati i SP i MP elemente), a Project Canis Majoris će biti punokrvna Witcher igra napajana od strane Unreal 5 engine-a koju će praviti tim sačinjen od strane bivših Witcher 3 developer-a.

Witcher 3 remaster koji će podržavati raytracing efekte je i dalje najavljen za kraj ove godine.

Cyberpunk franšiza

Posle povratka Cyberpunk 2077 igre nazad na vrhove top listi, CD Projekt Red ipak neće odustati od ovog posrnulog džina od franšize. Trenutno čak 350 njihovih developera vredno radi na ambicioznoj ekspanziji Phantom Liberty koja će stići u prodaju, a upravo je stigla i potvrda da će ova igra dobiti i  punokrvni nastavak!

Project Orion će biti naslednik C2077 igre koji će pokušati da daleko nadmaši ambicije prikazane u originalu i igračima dostavi nextgen igru smeštenu u mračnoj SF budućnosti koja neće nikog ostaviti ravnodušnim. Razvoj ovog naslova će predvoditi potpuno novi tim koji će biti osnovan u američkom gradu Boston-u, a pomoć će im dati trenutni CDPRed tima iz Vankuvera koji će biti dodatno proširen.

Novi IP

Pored rada na ove dve franšize koje je CD Projekt licencirao od njihovih originalnih kreatora, ovaj izdavač je potvrdio plan da su prošle godine započeli dugi proces pravljenja potpuno originalne franšize. Ovaj novi IP koji trenutno nosi ime Project Hadar neće biti zasnovan na nijednoj drugoj franšizi i predstavljaće značajan temelj za dugogodišnju evoluciju ovog velikog izdavača. Zbog velikog spiska igara koje su planirane za izgradnju, ova nova igra će verovatno zaživeti tek kada CD Project Red završi posao na sve tri nove centralne Witcher  igre.